Yarma Pilavı

Oldukça lezzetli bir pilav, üstelik keşkek gibi bulamaç değil 🙂 Ben artık tüm aile için de yapıyorum. Yarma diye bahsettiğim, bazı yerlerde farklı oldukları söylenmiş, aşurelik buğday.

Malzemeler:

1 ölçü (sadece bebek içinse yarım su bardağı bile yeterli olabilir) yarma
3 ölçü su (mümkünse et/tavuk suyu)
Yeteri kadar yağ (mümkünse tereyağı) (yarım su bardağı için diyelim 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı veya 1 tatlı kaşığı tereyağı)
Tuz

Tüm aile içinse:

Salça (eğer kendiniz içinde yapıyorsanız, az miktarda koyabilirsiniz, koymayabilirsiniz de)
1 adet Soğan

Yapılışı:

Yemeklik doğranan soğan yağda kavrulur, pembeleşince salça eklenir, biraz çevrilir yağda ve yarma eklenir. Eğer sadece bebeğe yapacaksanız yağda bir iki defa yarmayı çevirin. Kaynamış suyunuzu ilave edin. Tercihinize göre tuz ekleyin. Biraz uzun pişmesi gerekebilir önceden de ıslatmadığımız için yarmayı. Pirinç pilavı gibi kaynayınca kısık ateşte ve tencerenin kapağı kapalı pişirin. Eğer, et suyu hazırda yoksa ve yeni kaynattıysanız, pişirdiğiniz eti/tavuğu didikleyip pilavın içine ilave edebilirsiniz.

Head isu!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s